Stichting Plyskiv is opgericht in mei 2011 en is een initiatief van de TFC.
Dit is de thuisfrontcommissie van Gert en Irina Mulder. Dit echtpaar is namens Operatie Mobilisatie uitgezonden naar Oekraïne.
Gert Mulder, afkomstig uit Apeldoorn, is getrouwd met Irina Chernysh, afkomstig uit Vinnitsa in Oekraïne. In 2008 zijn ze met hun kinderen Iwan en Pauwel vanuit Nederland naar Vinnitsa vertrokken om daar namens Operatie Mobilisatie zich in te zetten voor de vele weeskinderen. fam. Mulder in Oekraïe
De thuisfrontcommissie zorgt voor support vanuit de thuishaven, waaronder financiële ondersteuning.

In september 2010 is een afvaardiging van de TFC op bezoek geweest in Vinnitsa en heeft daar o.a. een bezoek gebracht aan een weeshuis in Plyskiv. Men was diep onder de indruk van de erbarmelijke situatie waarin de weeskinderen moeten leven.
Dit heeft hen doen besluiten om middels financiële ondersteuning hierin verbetering aan te brengen, waarbij de familie Mulder zal zorgen voor de lokale contacten en coŲrdinatie van de uit te voeren projecten.

Meer informatie over de TFC vindt u op de website van de TFC.

Het bestuur van Stichting Plyskiv is als volgt samengesteld:

Klaas Klompvoorzitter
Bert Mulderpenningmeester
Janny Wobbensecretaresse
Esther HilboezenLid (activiteiten)
Henk BisschopLid (gebed en pastoraat)
Jan Altbert TietsmaLid (public relations)

• Beleidsplan
  • Overzicht activiteiten