Stichting Plyskiv zet zich in om met financiële en materiële steun verbetering aan te brengen aan de leefomstandigheden waarin de weeskinderen in Oekraïense weeshuizen moeten leven.

De stichting bestaat geheel uit vrijwilligers die zijn gegrepen door de erbarmelijke omstandigheden waarin de weeskinderen moeten leven en zet zich geheel belangeloos in om de situatie van de weeskinderen te verbeteren.

De naam van de stichting is genoemd naar de plaats waar door ons een weeshuis is aangetroffen waar de kinderen in erbarmelijke omstandigheden moeten leven.
Dit heeft ons doen besluiten om hier hulp te bieden en zo verbetering aan te brengen in de leefomstandigheden van deze kinderen.

Ons doel

Stichting Plyskiv heeft zich als doel gesteld om de kinderen in het weeshuis in Plyskiv een menswaardiger bestaan te geven. weeskinderen in het weeshuis in Plyskiv in Oekraïne

Dit willen we bereiken door:
- verbetering van de huisvesting;
- meer persoonlijke aandacht schenken aan de kinderen;
- het brengen van het evangelie;
- de mensen in Oekraïne zelf te betrekken bij de uitvoering van de
    werkzaamheden;
- de benodigde materialen te betrekken bij de plaatselijke middenstand.

Onze werkwijze

In Vinnitsa hebben wij de beschikking over een team van enthousiaste mensen, waarvan Gert en Irina Mulder deel uitmaken.
Dit team zet in overleg met de directie van het weeshuis projecten op en ziet toe op de uitvoering ervan. Deze projecten worden uitgevoerd door lokale ondernemingen en de benodigde materialen worden zoveel mogelijk ter plaatse ingekocht.
Om meer persoonlijke aandacht aan de kinderen te kunnen geven wordt gestreefd om hiervoor plaatselijke mensen aan te trekken die uit geloofsovertuiging hier tijd en energie in willen steken.
Dit verloopt echter zeer moeizaam.
Oekra´ne is van oorsprong een communistisch land waar weeskinderen en personen met een handicap als ongewenst werden beschouwt en derhalve werden "opgeborgen" in een tehuis waar de verzorging zwaar tekort schiet.
Door plaatselijke mensen in te zetten hopen we zo de betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel een positieve wending te geven.
Op deze manier zorgen we er tevens voor dat de lokale bevolking betrokken wordt bij het project. Doordat de materialen bij de lokale bedrijven worden ingekocht wordt indirect de lokale middenstand gestimuleerd.