Overzicht activiteiten

Voor Stichting Plyskiv ligt de grootste prioriteit bij het welzijn van de kinderen de in het weeshuis verblijven. Het weeshuis geeft hoofdzakelijk onderdak aan kinderen in de leeftijd van 8 tot ruim 40 jaar met een mentale beperking.
Om verbetering aan te brengen in de levensomstandigheden van deze kinderen vindt u hieronder een overzicht van onze werkzaamheden.

Personeel
Door ons zijn lokale mensen in dienst genomen voor verzorging en persoonlijke aandacht aan de kinderen.

Verbouwingen
Om het comfort te verbeteren willen we het gebouw waar de kinderen verblijven stapsgewijs renoveren.
Ook worden de ruimtes ingericht met degelijk meubilair.

Begeleiding
De afstand van onze thuisbasis in Oekraïne tot Plyskiv bedraagt ca. 80km. De bezoeken bestaan hoofdzakelijk uit het begeleiden van het personeel en vrijwilligers, alsmede coördinatie van de werkzaamheden voor de renovaties. Ook de hiervoor gemaakte reiskosten komen voor rekening van de stichting.

Bezoeken
Sinds de oprichting van Stichting Plyskiv in 2011 is er veel gebeurd.
Toen wij in 2010 voor het eerst in het weeshuis kwamen, troffen we hier onder erbamelijke omstandigheden vele kinderen aan. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en giften is er al veel verbeterd.
In oktober 2012 zijn een aantal bestuursleden van Stichting Plyskiv afgereisd naar Oekraïne om met eigen ogen de resultaten te zien van alle acties die de sinds de oprichting zijn gevoerd.

Klik hier om verder te lezen.

werkzaamheden          bestede gelden
personeel
het team van begeleiders is uitgebreid tot drie enthousiaste mensen die de dagelijkse verzorging van de kinderen op zich nemen

verbouwingen